Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Μαγιονέζα αμυγδάλου


Υλικά:
  • ¼ κούπα ξύδι μήλου (μηλόξιδο)
  • 1 κ.σ. νέκταρ αγαύης
  • ½ κούπα ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
  • 2-4 κ.σ. αμύγδαλα μεγάλα και αποφλοιωμένα (ποικιλία Marcona)
Παρασκεύη:
  1. Ρίχνουμε το ξίδι και την αγαύη στο μπλέντερ και πολτοποιούμε σε υψηλή ταχύτητα για 20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Με το μοτέρ να λειτουργεί σε μεσαία ή υψηλή ταχύτητα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει γαλακτώδης υφή. (Μην ανησυχείτε, αν δεν έχετε την γαλακτωματοποίηση, τα αμύγδαλα που θα προσθέσετε θα πυκνώσουν την υφή του μείγματος σας).
  3. Ανακατέψτε 2 κ.σ. αμύγδαλα, στη συνέχεια, ελέγξτε για την υφή, εαν βλέπετε πως η μαγιονέζα είναι αραιά και το θεωρείτε απαραίτητο προσθέστε στο μείγμα άλλη μια κουταλιά της σούπας αμύγδαλα, μέχρι να γίνει η υφή παχιά και κρεμώδες.
  4. Σερβίρετε με σάντουιτς , μπέργκερ και σαλάτες.
Συμβουλές:

  • Εαν τα αμύγδαλα είναι μουλιασμένα θα λιώσουνε πιο εύκολα, μπορείτε αντί για αμύγδαλα να προσθέσετε πολτό που έχει απομείνει απο τα ροφήματα σας.
  • Το σπορέλαιο δίνει στη μαγιονέζα πιο ελαφριά γεύση.
  • Με τα αμύγδαλα που μένουν από το ρόφημα η μαγιονέζα γίνεται ακόμα πιο αφράτη.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε 1 χούφτα δυόσμο ή 1 κ.σ. μουστάρδα ή σπασμένο σιναπόσπορο ή άλλα αρωματικά της αρεσκείας μας ή και να τον αφαιρέσουμε εντελώς, ανάλογα τις γευστικές μας προτιμήσεις.
  • Με 2 κουταλιές σπιτική κέτσαπ, παίρνει άλλο χρώμα και γεύση.
  • Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε πίκλες, κάππαρη ή ότι θα προσθέταμε σε μια μαγιονέζα με αυγά και να έχουμε το γευστικό αποτέλεσμα που μας αρέσει.
  • Η μαγιονέζα αμυγδάλου ταιριάζει με σαλάτες, σάντουιτς, ψητά λαχανικά, πατατοσαλάτες, ωμοφαγικά ή χορτοφαγικά μπιφτέκια ή κεφτεδάκια.

Η συνταγή είναι απο εδώ:
http://www.elanaspantry.com/marcona-almond-mayonnaise/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.