Υλικά:
- ¼ κούπα ξύδι μήλου (μηλόξιδο)
- 1 κ.σ. νέκταρ αγαύης
- ½ κούπα ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
- 2-4 κ.σ. αμύγδαλα μεγάλα και αποφλοιωμένα (ποικιλία Marcona)
- Ρίχνουμε το ξίδι και την αγαύη στο μπλέντερ και πολτοποιούμε σε υψηλή ταχύτητα για 20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με το μοτέρ να λειτουργεί σε μεσαία ή υψηλή ταχύτητα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει γαλακτώδης υφή. (Μην ανησυχείτε, αν δεν έχετε την γαλακτωματοποίηση, τα αμύγδαλα που θα προσθέσετε θα πυκνώσουν την υφή του μείγματος σας).
- Ανακατέψτε 2 κ.σ. αμύγδαλα, στη συνέχεια, ελέγξτε για την υφή, εαν βλέπετε πως η μαγιονέζα είναι αραιά και το θεωρείτε απαραίτητο προσθέστε στο μείγμα άλλη μια κουταλιά της σούπας αμύγδαλα, μέχρι να γίνει η υφή παχιά και κρεμώδες.
- Σερβίρετε με σάντουιτς , μπέργκερ και σαλάτες.
- Εαν τα αμύγδαλα είναι μουλιασμένα θα λιώσουνε πιο εύκολα, μπορείτε αντί για αμύγδαλα να προσθέσετε πολτό που έχει απομείνει απο τα ροφήματα σας.
- Το σπορέλαιο δίνει στη μαγιονέζα πιο ελαφριά γεύση.
- Με τα αμύγδαλα που μένουν από το ρόφημα η μαγιονέζα γίνεται ακόμα πιο αφράτη.
- Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε 1 χούφτα δυόσμο ή 1 κ.σ. μουστάρδα ή σπασμένο σιναπόσπορο ή άλλα αρωματικά της αρεσκείας μας ή και να τον αφαιρέσουμε εντελώς, ανάλογα τις γευστικές μας προτιμήσεις.
- Με 2 κουταλιές σπιτική κέτσαπ, παίρνει άλλο χρώμα και γεύση.
- Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε πίκλες, κάππαρη ή ότι θα προσθέταμε σε μια μαγιονέζα με αυγά και να έχουμε το γευστικό αποτέλεσμα που μας αρέσει.
- Η μαγιονέζα αμυγδάλου ταιριάζει με σαλάτες, σάντουιτς, ψητά λαχανικά, πατατοσαλάτες, ωμοφαγικά ή χορτοφαγικά μπιφτέκια ή κεφτεδάκια.
Η συνταγή είναι απο εδώ:
http://www.elanaspantry.com/marcona-almond-mayonnaise/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.