Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Πανακότα με σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά για τη κρέμα (6-8 άτομα) :
  • 800ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα αραιωμένο με 200ml νερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι limoncello
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 7 κ.σ. κορνφλάουρ
Για τη sauce:
  • φλούδες από 2 πορτοκάλια μεγάλα
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
Παρασκευή:
  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζετε ένα φλιτζάνι από το αραιωμένο γάλα καρύδας, ρίχνετε μέσα το κορνφλάουρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί. 
  2. Αδειάζετε το υπόλοιπο σε μια άλλη κατσαρόλα και το ζεσταίνετε λίγο. 
  3. Ρίχνετε μέσα το ξύσμα λεμονιού και το limoncello και ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε κι αυτά στο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.
  4. Μόλις το γάλα αρχίζει να αχνίζει, ρίχνετε μέσα το μίγμα του κορνφλάουρ και ανακατεύετε απαλά και συνεχώς το μίγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. 
  5. Το αποσύρετε από τη φωτιά μόλις αρχίσει να γίνεται διάφανο, το ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη και το αδειάζετε στη φόρμα που έχετε επιλέξει. 
  6. Αφού κρυώσει το τοποθετείτε στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει καλά για μερικές ώρες και να πήξει.
    (Στο μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα) 
  7. Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το χυμό των πορτοκαλιών, το χυμό λεμονιού, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη ζάχαρη. 
  8. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. 
  9. Παίρνετε τις φλούδες από τα δύο πορτοκάλια και με ένα μαχαιράκι και πολλή υπομονή αφαιρείτε όσο περισσότερο μπορείτε από την άσπρη ψίχα στο εσωτερικό τους. 
  10. Κόβετε τη φλούδα σε λεπτά σπιρτόξυλα, τα ρίχνετε στο μίγμα της κατσαρόλας, δυναμώνετε τη φωτιά, αφήνετε να πάρει βράση το μίγμα και βράζετε για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρετε ένα απαλό σιροπάκι. 
  11. Το αφήνετε να κρυώσει και όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρετε την κρέμα βυθίζοντας τη σε λίγο ζεστό νερό και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. 
  12. Περιχύνετε την πανακότα με την πορτοκαλένια σάλτσα και σερβίρετε.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/9/14, 5:25 μ.μ.

    Πολύ νόστιμη η πανακότα
    Μόλις την δοκιμάσαμε ανάλαφρη γεύση, ευχαριστούμε για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομια που σας άρεσε, μήπως βγάλατε και καμιά φωτογραφία;

      Διαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.