Υλικά για τη κρέμα (6-8 άτομα) :
- 800ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα αραιωμένο με 200ml νερό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σφηνάκι limoncello
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 7 κ.σ. κορνφλάουρ
- φλούδες από 2 πορτοκάλια μεγάλα
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζετε ένα φλιτζάνι από το αραιωμένο γάλα καρύδας, ρίχνετε μέσα το κορνφλάουρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Αδειάζετε το υπόλοιπο σε μια άλλη κατσαρόλα και το ζεσταίνετε λίγο.
- Ρίχνετε μέσα το ξύσμα λεμονιού και το limoncello και ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε κι αυτά στο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.
- Μόλις το γάλα αρχίζει να αχνίζει, ρίχνετε μέσα το μίγμα του κορνφλάουρ και ανακατεύετε απαλά και συνεχώς το μίγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Το αποσύρετε από τη φωτιά μόλις αρχίσει να γίνεται διάφανο, το ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη και το αδειάζετε στη φόρμα που έχετε επιλέξει.
- Αφού κρυώσει το τοποθετείτε στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει καλά για μερικές ώρες και να πήξει.
(Στο μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα) - Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το χυμό των πορτοκαλιών, το χυμό λεμονιού, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
- Παίρνετε τις φλούδες από τα δύο πορτοκάλια και με ένα μαχαιράκι και πολλή υπομονή αφαιρείτε όσο περισσότερο μπορείτε από την άσπρη ψίχα στο εσωτερικό τους.
- Κόβετε τη φλούδα σε λεπτά σπιρτόξυλα, τα ρίχνετε στο μίγμα της κατσαρόλας, δυναμώνετε τη φωτιά, αφήνετε να πάρει βράση το μίγμα και βράζετε για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρετε ένα απαλό σιροπάκι.
- Το αφήνετε να κρυώσει και όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρετε την κρέμα βυθίζοντας τη σε λίγο ζεστό νερό και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
- Περιχύνετε την πανακότα με την πορτοκαλένια σάλτσα και σερβίρετε.
Πολύ νόστιμη η πανακότα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις την δοκιμάσαμε ανάλαφρη γεύση, ευχαριστούμε για τη συνταγή!
Χαίρομια που σας άρεσε, μήπως βγάλατε και καμιά φωτογραφία;
Διαγραφή