Υλικά:
- 250 ml γάλα φουντουκιού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 15o gr τριμμένη καρύδα
- 150 gr σοκολάτα μπίττερ
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή 1 κ.σ. σπορέλαιο
Παρασκευή:
- Βάζουμε το γάλα φουντουκιού με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράσει και προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Έπειτα σχηματίζουμε μακρόστενα τουβλάκια, περίπου 10, και τα αφήνουμε κι αυτά να στερεοποιηθούν.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι.
- Παίρνουμε τις μπάρες καρύδας μία μία και τις βυθίζουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Έπειτα τις τοποθετούμε σε ένα αλουμινόχαρτο ή άλλη καθαρή επιφάνεια να κρυώσουν και να στερεοποιηθεί η επικάλυψη σοκολάτας.
Αν μας περισσέψει λιωμένη σοκολάτα, ξαναβυθίζουμε τις μπάρες, αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση, ή κάνουμε σχέδια από πάνω.
Αυτό ήταν! Πανεύκολο και τέλειο. Γιούπιιιι!!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.