Κάρυ με γλυκοπατάτα και ρεβύθια
Υλικά:
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι (πχ ελαιόλαδο)
- 2 ½ κ.σ. κάρι σε σκόνη
- 1 κ.σ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 3 κούπες γλυκοπατάτα ή πατάτα αποφλοιωμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (περίπου 450 ml)
- 1 κονσέρβα (450 ml) κομματιασμένη τομάτα σε κυβάκια
- 1 κονσέρβα (450 ml) βρασμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1 κούπα νερό
Παρασκευή:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε τα μπαχαρικά μαζί με το κρεμμύδι.
- Μαγειρεύουμε περίπου 3 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, ανακατεύετε για να ενωθούν και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι γλυκοπατάτες να έχουν βράσει.
- Αφήστε να σιγοβράσει χωρίς καπάκι μέχρι η σάλτσα να φτάσει στη πυκνότητα που θέλετε.
- Σερβίρετε πάνω από ρύζι ή πίτα ψωμιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.