Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Κάρυ με γλυκοπατάτα και ρεβύθια


Υλικά:
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι (πχ ελαιόλαδο)
  • 2 ½ κ.σ. κάρι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κούπες γλυκοπατάτα ή πατάτα αποφλοιωμένη και κομμένη σε κυβάκια 
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (περίπου 450 ml)
  • 1 κονσέρβα (450 ml) κομματιασμένη τομάτα σε κυβάκια
  • 1 κονσέρβα (450 ml) βρασμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 κούπα νερό
Παρασκευή:
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε τα μπαχαρικά μαζί με το κρεμμύδι. 
  2. Μαγειρεύουμε περίπου 3 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, ανακατεύετε για να ενωθούν και αφήνουμε να πάρει βράση. 
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι γλυκοπατάτες να έχουν βράσει.
  5. Αφήστε να σιγοβράσει χωρίς καπάκι μέχρι η σάλτσα να φτάσει στη πυκνότητα που θέλετε.
  6. Σερβίρετε πάνω από ρύζι ή πίτα ψωμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.