Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Ρεβύθια στο φούρνο με πέστο πιπεριάς

Υλικά:
  • 1/2 κιλό ρεθύθια
  • 2 πράσα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή 2 κύβους μυρωδικών σε 1 λίτρο ζεστό νερό
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1 δάφνη
Υλικά για το πέστο πιπεριάς:
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι (ή καρύδια ή αμύγδαλα ή κάσιους)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια ,το λιγότερο για περίπου 12 ώρες ή αποβραδίς, σε ένα μπολ με μία πρέζα αλάτι.
  2. Τα πλένουμε και τα σουρώνουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το κάρυ, το ζωμό, τη δάφνη,το ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού, 1 λίτρο νερό,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  5. Περιμένουμε να πάρει βράση και το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  6. Αν έχουμε γάστρα είναι ακόμα καλύτερο και δεν χρειάζεται αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε μιάμιση ώρα στους 160 βαθμούς σκεπασμένα και ακόμη μισή ώρα ξεσκέπαστα.
Για το πέστο:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κόλιανδρο ή μαϊντανό.

*     Μπορείτε να το γαρνίρετε με πέστο, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού ή να το φάτε όπως είναι.
**   Η σάλτσα πέστο ταιριάζει και με μακαρονάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.