Υλικά:
- 1/2 κιλό ρεθύθια
- 2 πράσα
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή 2 κύβους μυρωδικών σε 1 λίτρο ζεστό νερό
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- 1 δάφνη
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι (ή καρύδια ή αμύγδαλα ή κάσιους)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια ,το λιγότερο για περίπου 12 ώρες ή αποβραδίς, σε ένα μπολ με μία πρέζα αλάτι.
- Τα πλένουμε και τα σουρώνουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το κάρυ, το ζωμό, τη δάφνη,το ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού, 1 λίτρο νερό,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Περιμένουμε να πάρει βράση και το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Αν έχουμε γάστρα είναι ακόμα καλύτερο και δεν χρειάζεται αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε μιάμιση ώρα στους 160 βαθμούς σκεπασμένα και ακόμη μισή ώρα ξεσκέπαστα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.
* Μπορείτε να το γαρνίρετε με πέστο, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού ή να το φάτε όπως είναι.
** Η σάλτσα πέστο ταιριάζει και με μακαρονάδα!
** Η σάλτσα πέστο ταιριάζει και με μακαρονάδα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.