Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Σαλάμι γλουτένης

Υλικά:
  • 1 1/2 κούπα γλουτένη σε σκόνη
  • 1/4 κούπα διατροφική μαγιά
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κ.γ. υγρό καπνό ή σάλτσα BBQ ή 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα με 1 κ.γ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. χοντρό μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο
Οδηγίες:
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το νερό, τον υγρό καπνό, και το ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη γλουτένη, τη διατροφική μαγιά, τη μαύρη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι, το πιπέρι, το κόλιανδρο, το μοσχοκάρυδο, και το γαρίφαλο.
  4. Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη. 
  5. Στη συνέχεια με καθαρά χέρια ζυμώνουμε για ένα ή δύο λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο νερό ή γλουτένη εαν χρειαστεί μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη σαν ζυμάρι ψωμιού.
  6. Πλάστε το σε μακρύ ρολό, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και στρίψτε τις άκρες.
  7. Ψήνουμε απευθείας στο ράφι του φούρνου για 75 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά στο μισό του χρόνου. 
  8. Βγάλτε το απο το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει, κόψτε το σε φέτες εαν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.