Υλικά:
- 1 1/2 κούπα γλουτένη σε σκόνη
- 1/4 κούπα διατροφική μαγιά
- 1 κούπα νερό
- 2 κ.γ. υγρό καπνό ή σάλτσα BBQ ή 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα με 1 κ.γ. νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. χοντρό μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/4 κ.γ. κόλιανδρο
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το νερό, τον υγρό καπνό, και το ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη γλουτένη, τη διατροφική μαγιά, τη μαύρη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι, το πιπέρι, το κόλιανδρο, το μοσχοκάρυδο, και το γαρίφαλο.
- Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη.
- Στη συνέχεια με καθαρά χέρια ζυμώνουμε για ένα ή δύο λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο νερό ή γλουτένη εαν χρειαστεί μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη σαν ζυμάρι ψωμιού.
- Πλάστε το σε μακρύ ρολό, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και στρίψτε τις άκρες.
- Ψήνουμε απευθείας στο ράφι του φούρνου για 75 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά στο μισό του χρόνου.
- Βγάλτε το απο το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει, κόψτε το σε φέτες εαν θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.