ΥΛΙΚΑ
- 6 μεγάλα κρεμμύδια ξερά (κατα προτίμηση νεροκρέμμυδα, λευκά)
- 1 κούπα τσαγιού αλεύρι
- 1 1/2 κούπα μπύρα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
- 1/3 κ.γ. πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, αφαιρούμε τις φλούδες τους, τα κόβουμε σε ροδέλες και στην συνέχεια χωρίζουμε τα δαχτυλίδια.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την μπύρα, το αλάτι, το πιπέρι (συν τα υπόλοιπα μπαχαρικά εαν θέλουμε να βάλουμε) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.
- Τηγανίζουμε λίγα κρεμμύδια κάθε φορά και τα γυρνάμε για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
- Εαν βάλετε κόκκινο κρεμμύδι που είναι πιο καυτερό συνήθως απο το λευκό, μπορείτε να αφήσετε τις ροδέλες σε ένα μπολ με νερό για να φύγει η σπιρτάδα του κρεμμυδιού.
http://trome.gr/article.php?articleId=3061
http://trome.gr/article.php?articleId=3061
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.