Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Δαχτυλίδια κρεμμυδιών με κουρκούτι μπύρας

ΥΛΙΚΑ
  • 6 μεγάλα κρεμμύδια ξερά (κατα προτίμηση νεροκρέμμυδα, λευκά)
  • 1 κούπα τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/2 κούπα μπύρα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
  • 1/3 κ.γ. πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, αφαιρούμε τις φλούδες τους, τα κόβουμε σε ροδέλες και στην συνέχεια χωρίζουμε τα δαχτυλίδια. 
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την μπύρα, το αλάτι, το πιπέρι (συν τα υπόλοιπα μπαχαρικά εαν θέλουμε να βάλουμε) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο. 
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. 
  4. Τηγανίζουμε λίγα κρεμμύδια κάθε φορά και τα γυρνάμε για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
- Εαν βάλετε κόκκινο κρεμμύδι που είναι πιο καυτερό συνήθως απο το λευκό, μπορείτε να αφήσετε τις ροδέλες σε ένα μπολ με νερό για να φύγει η σπιρτάδα του κρεμμυδιού.

http://trome.gr/article.php?articleId=3061

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.