Υλικά:
- 1 1/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως ή Γ.Ο.Χ.
- 3 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές οριζόντιες φέτες
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. τριμμένοι σπόροι λιναριού + 3 κ.σ. νερό
- 1 κούπα φυτικό γάλα της επιλογής σας
- 3 κ.σ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο καρύδας ή λάδι
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Ετοιμάστε το τριμμένο λιναρόσπορο αναμιγνύοντας το με το νερό και αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.
- Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατέψτε το φυτικό γάλα, το λιναρόσπορο, το βούτυρο καρύδας και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε τα υγρά υλικά στα ξηρά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα λείο και παχύρευστο κουρκούτι, εαν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό.
- Λαδώστε ελαφρά ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Κόψτε τα μήλα.
- Όταν καεί το τηγάνι, ρίξτε 1/4 της κούπας απο το κουρκούτι και αμέσως τοποθετήστε μια φέτα μήλου απο επάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.