Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τηγανήτες μήλου με λιναρόσπορο

Υλικά:
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως ή Γ.Ο.Χ.
  • 3 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές οριζόντιες φέτες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. τριμμένοι σπόροι λιναριού + 3 κ.σ. νερό
  • 1 κούπα φυτικό γάλα της επιλογής σας
  • 3 κ.σ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο καρύδας ή λάδι
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε το τριμμένο λιναρόσπορο αναμιγνύοντας το με το νερό και αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.
  3. Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατέψτε το φυτικό γάλα, το λιναρόσπορο, το βούτυρο καρύδας και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίξτε τα υγρά υλικά στα ξηρά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα λείο και παχύρευστο κουρκούτι, εαν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό.
  5. Λαδώστε ελαφρά ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  6. Κόψτε τα μήλα.
  7. Όταν καεί το τηγάνι, ρίξτε 1/4 της κούπας απο το κουρκούτι και αμέσως τοποθετήστε μια φέτα μήλου απο επάνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.