Υλικά
- 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 200 ml νερό
- 100 ml Λευκό κρασί
- 60 γρ. τριμμένο καρύδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. Πάπρικα
- ½ κ. γλ. Ρίγανη
- 8 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πάστα ελιάς
- 2 κ.σ. πελτέ
- Αλάτι
- πιπέρι
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο νερό.
- Προσθέτουμε 4 κ. σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κρασί με τη πιπεριά και το σκόρδο.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, τη πάστα ελιάς και το μίγμα με το λευκό κρασί.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι, το νερό , τη πάπρικα και τη ρίγανη.
- Δοκιμάζουμε αν χρειαστεί λίγο αλάτι και τρίβουμε λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα στο κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.