Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μακαρονάκι κοφτό με πάστα ελιάς και καρύδι

Υλικά
  • 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 200 ml νερό
  • 100 ml Λευκό κρασί
  • 60 γρ. τριμμένο καρύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. Πάπρικα
  • ½ κ. γλ. Ρίγανη
  • 8 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πάστα ελιάς
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • Αλάτι 
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. 
  2. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο νερό. 
  3. Προσθέτουμε 4 κ. σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κρασί με τη πιπεριά και το σκόρδο.
  5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. 
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. 
  7. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, τη πάστα ελιάς και το μίγμα με το λευκό κρασί. 
  8. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι, το νερό , τη πάπρικα και τη ρίγανη. 
  9. Δοκιμάζουμε αν χρειαστεί λίγο αλάτι και τρίβουμε λίγο πιπέρι. 
  10. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  11. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.