Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μανιτάρια καλαμάκι

  • 500 gr άσπρα μανιτάρια
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μείγμα βοτάνων (δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ - ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • φρέσκο πιπέρι
  • λίγο λάδι
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μανιτάρια) σε ένα μεγάλο δοχείο και ανακατεύουμε. Το καλύτερο είναι να τα βάλουμε σε δοχείο που να κλείνει, πχ ένα τάπερ ή ένα μεγάλο βάζο.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο δοχείο με τη μαρινάδα, το κλείνουμε καλά και το χτυπάμε σε στυλ φραπέ, ώστε η μαρινάδα να πάει παντού και να καλύψει τα μανιτάρια σε κάθε πλευρά. Αφήνουμε το κλειστό δοχείο στην άκρη για κάνα μισάωρο.
  3. Έπειτα βγάζουμε τα μανιτάρια από τη μαρινάδα ένα ένα, τα περνάμε σε καλαμάκια και τα τοποθετούμε σε ψησταριά (το πιο εύκολο για μένα είναι το τηγάνι-γκριλ) ηλεκτρική/στα κάρβουνα/γκριλ του φούρνου.
  4. Τα ψήνουμε αναλόγως με τη φωτιά μας μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές (αν μας βολεύει καλύτερα, μπορούμε πρώτα να τα ψήσουμε και μετά να τα περάσουμε στα καλαμάκια).
  5. Σερβίρουμε με ψωμί καψαλισμένο, ή σε πίτα, με πατάτες, λεμόνι, ή ό,τι άλλο μας κάνει κέφι.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.