- 500 gr άσπρα μανιτάρια
- 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μείγμα βοτάνων (δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο)
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ - ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- φρέσκο πιπέρι
- λίγο λάδι
- Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μανιτάρια) σε ένα μεγάλο δοχείο και ανακατεύουμε. Το καλύτερο είναι να τα βάλουμε σε δοχείο που να κλείνει, πχ ένα τάπερ ή ένα μεγάλο βάζο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο δοχείο με τη μαρινάδα, το κλείνουμε καλά και το χτυπάμε σε στυλ φραπέ, ώστε η μαρινάδα να πάει παντού και να καλύψει τα μανιτάρια σε κάθε πλευρά. Αφήνουμε το κλειστό δοχείο στην άκρη για κάνα μισάωρο.
- Έπειτα βγάζουμε τα μανιτάρια από τη μαρινάδα ένα ένα, τα περνάμε σε καλαμάκια και τα τοποθετούμε σε ψησταριά (το πιο εύκολο για μένα είναι το τηγάνι-γκριλ) ηλεκτρική/στα κάρβουνα/γκριλ του φούρνου.
- Τα ψήνουμε αναλόγως με τη φωτιά μας μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές (αν μας βολεύει καλύτερα, μπορούμε πρώτα να τα ψήσουμε και μετά να τα περάσουμε στα καλαμάκια).
- Σερβίρουμε με ψωμί καψαλισμένο, ή σε πίτα, με πατάτες, λεμόνι, ή ό,τι άλλο μας κάνει κέφι.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.