Υλικά για 4 άτομα
- 12 χορτοφαγικά λουκάνικα (πχ. χωριάτικα FRY'S)
- 8 πράσινες πιπεριές ,
- 4 πιπεριές κέρατο ( όχι καυτερές) ,
- 4 κίτρινες πιπεριές ,
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες ,
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ,
- 4 σκελίδες σκόρδα ,
- 1 κ.γ. ρίγανη ,
- 2 κ.γ. ζάχαρη ,
- 200 γρ. ελαιόλαδο ,
- 1 ποτήρι λευκό κρασί ,
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ελαφρά τα λουκάνικα και τις πιπεριές.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη, ρίχνουμε και το κρασί και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό ποτήρι νερό με μια κουταλιά της σούπας λάδι, αφήνουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για αλλά 10 λεπτά .
http://greenchef.gr/2012/03/σπετσοφάι/
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε τέταρτα, κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές ,την ρίγανη και λίγο αλάτι. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα λουκάνικα και το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τα λουκάνικα και σβήνουμε με το κρασί.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ και τις ντομάτες που πριν έχουμε περάσει από τον τρίφτη ,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε για αλλά 10 λεπτά η μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Λαδώνουμε ελαφρά τα λουκάνικα και τις πιπεριές.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη, ρίχνουμε και το κρασί και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό ποτήρι νερό με μια κουταλιά της σούπας λάδι, αφήνουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για αλλά 10 λεπτά .
http://greenchef.gr/2012/03/σπετσοφάι/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.