Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Λαζάνια λαχανικών με σάλτσα τομάτας

Συστατικά για 4 μερίδες

Λαχανικά:
  • 400 γραμμάρια κολοκυθάκια 
  • 400 γραμμάρια κολοκύθα 
  • 400 γραμμάρια μελιτζάνες
  • 4 ντομάτες
  • ελαιόλαδο 
  • Φρέσκα βότανα 
  • αλάτι και πιπέρι 
ζύμη:
  • 400 γραμμάρια λαζάνια 
σάλτσα:
  • 4 σκελίδες σκόρδο 
  • 400 γραμμάρια κονσέρβα ντομάτας 
  • ελαιόλαδον
  • Αλάτι και πιπέρι 
Προετοιμασία:
  1. Κόψτε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις φέτες μελιτζάνας. 
  2. Τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρέσκα βότανα και αλατοπιπερώνουμε. Ψήστε για λίγα λεπτά.
  3. Ετοιμάστε τη σάλτσα, τοποθετήστε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και τηγανίζουμε. Προσθέστε την κονσέρβα ντομάτες και μαγειρεύουμε για για λίγα λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια πολτοποιήστε τα σε ένα μούλτι ή μπλέντερ.
  4. Βάλτε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό με αλάτι μέχρι να ψηθούν al dente. Αφαιρέστε τα και τοποθετήστε σε πιάτα. 
  5. Συναρμολογήστε τα λαζάνια σε ένα ταψί, τοποθετώντας μια μικρή στρώση σάλτσας, μετά μια στρώση από μαγειρεμένα ζυμαρικά, και μετά μια στρώση μελιτζάνας. Καλύψτε ξανά με λαζανια και τοποθετήστε ένα στρώμα κολοκύθας. 
  6. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια. 
  7. Τέλειώστε με λαζάνια και σκεπάζουμε με σάλτσα ντομάτας. 
  8. Ψήστε για λίγα λεπτά για να ζεσταθεί, να ψηθεί λίγο όλο μαζί και να ανακατεύτουν οι γεύσεις και είναι έτοιμα!
Συμβουλές

- Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό
- Προσέξτε να μην καεί το σκόρδο, αλλιώς η σάλτσα θα είναι πικρή
- Μπορείτε να ετοιμάσετε τα λαχανικά στη σχάρα ή στο τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.