Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Πέννες με ντομάτα και βασιλικό

Συστατικά:
  • 400 γρ πένες ή ζυμαρικά της επιλογής σας 
  • 400 g ντομάτες φρέσκες χωρίς πέτσα 
  • 3 κουταλιές (σούπας) ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας (σούπα) από φύλλα βασιλικού 
  • πρέζα ρίγανη 
  • αλάτι Θάλασσινό 
  • πιπέρι μαύρο 
  • ντοματίνια για διακόσμηση
Προετοιμασία:
  1. Κόβουμε τις ντομάτες (χωρίς την φλούδα) στο μισό οριζόντια και πιέστε απαλά για να αφαιρέσετε τους σπόρους. Κόψτε τις και βάλτε τις στην΄ακρη. 
  2. Σε ένα τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα, τοποθετήστε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. 
  3. Τοποθετήστε τις ντομάτες, ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη θερμότητα. 
  4. Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε τη ρίγανη, βασιλικό, αλάτι και μαύρο πιπέρι . 
  6. Σε αυτό το σημείο, προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και αφήστε τη φωτιά ώστε να τους ζεστάνει. 
  7. Βράστε τα ζυμαρικά, ως συνήθως, και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.