Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 55 λεπτά
Απόδοση: 16 Παϊδάκια
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 55 λεπτά
Απόδοση: 16 Παϊδάκια
Υλικά για τα παϊδάκια:
- 1 κούπα γλουτένη σε σκόνη
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. πιπέρι λεμονάτο ή 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι με 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κούπα νερό
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κούπες κέτσαπ
- 1 κούπα νερό
- ½ κούπα ξύδι μήλου
- 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 5 κ.σ. λευκή ζάχαρη
- ½ κ.σ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ.σ. μουστάρδα (η κανονική, όχι σε σπόρους)
- 1 κ.γ. ξηρά μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. Vegan σάλτσα Worcestershire (Εαν δεν έχετε βάλτε 2 κ.σ. σάλτσα BBQ)
- Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη σάλτσα μπάρμπεκιου, συνδυάστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα.
- Τα βάζουμε να σιγοβράσουν σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι.
- Μαγειρέψτε για μια ώρα ανακατεύοντας συχνά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λαδώστε ελαφρά ένα μικρό ταψί.
- Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά, τα 5 πρώτα, μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το νερό, το ταχίνι, και τη σάλτσα σόγιας.
- Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά, και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Βάλτε τη ζύμη στο ταψί και ισιώστε τη, έτσι ώστε να καλυφθεί το ταψάκι ομοιόμορφα.
- Κόψτε σε 8 λωρίδες και στη συνέχεια κόψτε το στη μέση για να σχηματιστούν 16 παϊδάκια.
- Ψήστε για 25 λεπτά στο φούρνο και αναμεταξύ προετοιμάστε τα κάρβουνα και τη σχάρα.
- Αφαιρέστε τα απο το φούρνο και χαράξτε τα ελαφρά έτσι ώστε να κόβονται εύκολα μετά το ψήσιμο στη σχάρα.
- Αλείψτε τα με ένα πινέλο με άφθονη σάλτσα BBQ.
- Βάλτε την πλευρά που αλείψατε στην κάτω μεριά της σχάρας για να ψηθεί.
- Συνεχίστε το άλειμα της σάλτσας BBQ και απο την επάνω μεριά.
- Ψήστε τη κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν όμορφα ή να καβουρνιστούν ελαφρά, ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
- Σερβίρετε αμέσως.
Αν αφήσετε τα υγρά υλικά μαζί με τη γλουτένη να κάθονται μαζί για πάρα πολύ ώρα θα γίνουν μια μη ελαστική ζύμη, οπότε μόλις τα ανακατέψετε μεταξύ τους δουλέψτε το γρήγορα.
Όταν κοψετε το σειτάν θα δείτε ότι έχει υπέροχη υφή.
Μυρίζουν υπέροχα καθώς τσικνίζονται στα κάρβουνα, και τα σημάδια απο τη σχάρα δίνουν μια υπέροχη εμφάνιση που δεν μπορείτε να πετύχετε αλλιώς.
Απολαύστε το!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.