Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Κρέμα ανακαρδίου - Γιαούρτι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  • 1 κούπα ωμά ανακάρδια (κάσιους)
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
  1. Βάλτε τα κάσιους σε ένα μπολ και καλύψτε τα με κρύο νερό. Μουλιάστε τα για 4 ώρες.
  2. Στραγγίξτε τα κάσιους. 
  3. Τοποθετήστε σε ένα δυνατό μούλτι ή μπλέντερ. 
  4. Καλύψτε τα με κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. 
-    Χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό για μια πιο παχύρευστη κρέμα ανακαρδίου.
-    Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυτικό γάλα αντί για νερό και έτσι να έχετε μια περισσότερο κρεμώδη σάλτσα.
-    Μπορείτε να διπλασιάσετε αυτή τη συνταγή, αν θέλετε, αλλά συνήθως είναι αρκετή 1 κούπα.
-    Χρησιμοποιήστε το για συνταγές που απαιτούν κρέμα γάλακτος, διότι η κρέμα έχει καλό ποσοστό λίπους για αυτό το σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.