Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Σαλάτα με κεχρί


Υλικά:
  • 1 ½ κούπα ωμό κεχρί
  • 6 κούπες νερού
  • 1/3 κούπας και 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (ή ξίδι βαλσάμικο)
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/3 κούπα ψιλοκομμένο αγγούρι
  • 1 ½ κούπα ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι 
  • 3 κούπες ψιλοκομμένο μαρούλι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
Παρασκευή:
  1. Βράστε το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι.
  2. Προσθέστε το κεχρί και βράστε το για 20 λεπτά.
  3. Στραγγίξτε καλά σε ένα λεπτό σουρωτήρι και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Ενώ το κεχρί βράζει, φτιάξτε τη σάλτσα γιαι τη σαλάτα. Χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύστε το κεχρί, ενώ είναι ακόμα ζεστό. 
  5. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να κρυώσει.
  6. Μόλις το κεχρί κρυώσει, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν. 
  7. Δοκιμάστε για να δείτε εαν θέλει και άλλα μπαχαρικά, εαν θέλει προσθέστε τα, και τοποθετήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.