Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Σπαγγέτι με σάλτσα πουτανέσκας και πράσο


ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. σπαγγέτι η ότι ζυμαρικό προτιμάτε 
  • 3 μικρά πράσα σε ροδέλες
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια 
  • καλαμποκέλαιο
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες 
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες 
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 12 πράσινες ή μαύρες ελιές γεμιστές κομμένες σε ροδέλες 
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • Μισό νεροπότηρο γλυκό η ημίγλυκο κρασί 
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 2-3 αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι μας al dente σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό .
  2. Τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε μέσα στο τρυπητό λίγο καλαμποκέλαιο για να μην κολλήσουν και γίνουν μια μάζα . 
  3. Το ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα . 
  4. Κλείνουμε το καπάκι για να παραμείνουν ζεστά.
  5. Βάζουμε καλαμποκέλαιο σε μια κατσαρόλα . 
  6. Σοτάρουμε τα μανιτάρια να μαραθούν προσθέτουμε τα πράσα για να μαλακώσουν , τις πιπεριές, μετά τα κρεμμύδια ( φρέσκα και ξερά) και στο τέλος το σκόρδο. 
  7. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ελιές, αλάτι και πιπέρι.
  8. Ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ και τον ντοματοπελτέ και προσθέτουμε νερό όσο να σκεπάζονται καλά τα υλικά μας . 
  9. Ρίχνουμε και τις πιπερίτσες τσίλι χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να συμπυκνωθεί.
  10. Λίγο πριν την βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε και την κάππαρη .
  11. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι , περιχύνουμε με την σάλτσα και πασπαλίζουμε από πάνω με τον μαιντανό ή το βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.