Σπαγγέτι με σάλτσα πουτανέσκας και πράσο
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σπαγγέτι η ότι ζυμαρικό προτιμάτε
- 3 μικρά πράσα σε ροδέλες
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
- καλαμποκέλαιο
- 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 2 κ.σ. σούπας ντοματοπελτέ
- 12 πράσινες ή μαύρες ελιές γεμιστές κομμένες σε ροδέλες
- 1 κ.σ. κάππαρη
- Μισό νεροπότηρο γλυκό η ημίγλυκο κρασί
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 2-3 αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)
- 2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα σπαγγέτι μας al dente σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό .
- Τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε μέσα στο τρυπητό λίγο καλαμποκέλαιο για να μην κολλήσουν και γίνουν μια μάζα .
- Το ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα .
- Κλείνουμε το καπάκι για να παραμείνουν ζεστά.
- Βάζουμε καλαμποκέλαιο σε μια κατσαρόλα .
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια να μαραθούν προσθέτουμε τα πράσα για να μαλακώσουν , τις πιπεριές, μετά τα κρεμμύδια ( φρέσκα και ξερά) και στο τέλος το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ελιές, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ και τον ντοματοπελτέ και προσθέτουμε νερό όσο να σκεπάζονται καλά τα υλικά μας .
- Ρίχνουμε και τις πιπερίτσες τσίλι χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να συμπυκνωθεί.
- Λίγο πριν την βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε και την κάππαρη .
- Σερβίρουμε τα σπαγγέτι , περιχύνουμε με την σάλτσα και πασπαλίζουμε από πάνω με τον μαιντανό ή το βασιλικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.