Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
- 1/3 του φλιτζανιού λάδι
- 3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι τριμμένο
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 3/4 κούπας λάδι ή σπορέλαιο
- 3/4 κούπα σόδα (ανθρακούχο νερό)
Τρόπος μαγειρέματος
- Καθαρίστε, πλύντε, ζεματίστε και στραγγίστε καλά το σπανάκι.
- Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει, ρίξτε και σωτάρετε ελαφρά μέσα σ' αυτό τα δύο κρεμμύδια και το πράσο.
- Ρίξτε το σπανάκι, το άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά.
- Στρώστε σε ταψάκι τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα - ένα. Απλώστε επάνω σ' αυτά το μίγμα του σπανακιού, πασπαλίστε στην επιφάνεια λίγο πιπέρι φρεσκοκομμένο και στρώστε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα και πάλι ένα - ένα.
- Χωρίστε την πίτα σε κομμάτια, περιχύστε τη με όσο λάδι περίσσεψε και βάλτε τη στο φούρνο, στους 200oC.
- Ψήστε για 15' λεπτά, βγάλτε την και περιχύστε τη με τη σόδα.
- Ξαναβάλτε τη στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας, 45' λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.