Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Παστίτσιο με κιμά κόκκινης φακής


Υλικά για 8 άτομα περίπου:
  • 500 gr μακαρόνι χονδρό Νο2 ή ριγκατόνι ή πέννες ή άλλα χονδρά ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
Υλικά για τη σάλτσα φακής:
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας ή κονσέρβας ή τριμμένες τομάτες
  • 1 κούπα κόκκινες φακές
  • 1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Υλικά για την μπεσαμέλ:
  • 120 γρ. (περίπου 1 1/2 κούπα) ωμά κάσιους (εαν δεν έχετε μουλιάστε για 2 ώρες ψημμένα)
  • 3 κ.σ. ηλιόσποροι
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1 λίτρο νερό
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:

Για να φτιάξετε τη σάλτσα φακής:
  1. Τοποθετήστε 1/4 της κούπας νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Αχνίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά.
  4. Προσθέστε το μαϊντανό, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
Για να κάνετε τα ζυμαρικά:
  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουνAl dente                  (προσοχή!Μην παραβράσετε τα ζυμαρικά, καθώς θα μπουν και στο φούρνο μετά).
  2. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Λαδώστε ένα ταψί και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά.
  4. Προσθέστε τα ζυμαρικά και από πάνω τη σάλτσα φακής. 
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Για να κάνετε τη μπεσαμέλ:
  1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά - εκτός από το αλεύρι και το λάδι - σε ένα μπλέντερ στην υψηλή ταχύτητα για τουλάχιστον δύο λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι, και το καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα κάσιους στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  4. Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει.
  5. Ρίχνουμε τα μπεσαμέλ επάνω από τη σάλτσα κόκκινης φακής.
  6. Πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί ή φρυγανιά.
  7. Ψήστε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 
  8. Σερβίρετε και απολαύστε!
http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/recipe-vegan-pastitsio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.