Υλικά για 8 άτομα περίπου:
- 500 gr μακαρόνι χονδρό Νο2 ή ριγκατόνι ή πέννες ή άλλα χονδρά ζυμαρικά της επιλογής σας
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας ή κονσέρβας ή τριμμένες τομάτες
- 1 κούπα κόκκινες φακές
- 1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 120 γρ. (περίπου 1 1/2 κούπα) ωμά κάσιους (εαν δεν έχετε μουλιάστε για 2 ώρες ψημμένα)
- 3 κ.σ. ηλιόσποροι
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 1 λίτρο νερό
- 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για να φτιάξετε τη σάλτσα φακής:
- Τοποθετήστε 1/4 της κούπας νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Αχνίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέστε το μαϊντανό, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουνAl dente (προσοχή!Μην παραβράσετε τα ζυμαρικά, καθώς θα μπουν και στο φούρνο μετά).
- Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Λαδώστε ένα ταψί και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και από πάνω τη σάλτσα φακής.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
- Ανακατέψτε όλα τα συστατικά - εκτός από το αλεύρι και το λάδι - σε ένα μπλέντερ στην υψηλή ταχύτητα για τουλάχιστον δύο λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι, και το καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε την κρέμα κάσιους στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει.
- Ρίχνουμε τα μπεσαμέλ επάνω από τη σάλτσα κόκκινης φακής.
- Πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί ή φρυγανιά.
- Ψήστε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρετε και απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.