Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Κέϊκ ταχινιού (ταχινόπιτα)


Υλικά:
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ταχινι
  • 1 κούπα ζεστο νερο
  • 2 κούπες ζαχαρη
  • 2 κ.σ. κανελα
  • 1 πρέζα γαρυφαλλο
  • 2 βανιλίνες ή βανίλια 
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 πορτοκαλια & το ξυσμα (*)
  • καρύδια (προαιρετικά)
  • σταφίδες (προαιρετικά)
  • σουσάμι για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Αλευρωνουμε το ταψι μας. Εγω στο πυρεξ δεν βαζω τιποτα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά.
  3. Ανακατευουμε καλα το ταχινι με το ζεστο νερο το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε. 
  4. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέσα. 
  5. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα να μην κολλάει η ζύμη και την βγάζουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ψυχα που μενει απο τα πορτοκαλια μπορει να χρησιμοποιηθει -χωρις τα κουκουτσια!- μεσα στο μειγμα. Εγω αυτο κανω συνηθως αν δεν ριξω ξυσμα.
Είναι μια πολυ χορταστικη συνταγη που ενα κομματι της πιτας σε "κραταει" χωρις να πεινας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.