Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα ταχινι
- 1 κούπα ζεστο νερο
- 2 κούπες ζαχαρη
- 2 κ.σ. κανελα
- 1 πρέζα γαρυφαλλο
- 2 βανιλίνες ή βανίλια
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 πορτοκαλια & το ξυσμα (*)
- καρύδια (προαιρετικά)
- σταφίδες (προαιρετικά)
- σουσάμι για την επικάλυψη (προαιρετικά)
- Αλευρωνουμε το ταψι μας. Εγω στο πυρεξ δεν βαζω τιποτα.
- Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά.
- Ανακατευουμε καλα το ταχινι με το ζεστο νερο το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέσα.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα να μην κολλάει η ζύμη και την βγάζουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ψυχα που μενει απο τα πορτοκαλια μπορει να χρησιμοποιηθει -χωρις τα κουκουτσια!- μεσα στο μειγμα. Εγω αυτο κανω συνηθως αν δεν ριξω ξυσμα.
Είναι μια πολυ χορταστικη συνταγη που ενα κομματι της πιτας σε "κραταει" χωρις να πεινας!
Η ψυχα που μενει απο τα πορτοκαλια μπορει να χρησιμοποιηθει -χωρις τα κουκουτσια!- μεσα στο μειγμα. Εγω αυτο κανω συνηθως αν δεν ριξω ξυσμα.
Είναι μια πολυ χορταστικη συνταγη που ενα κομματι της πιτας σε "κραταει" χωρις να πεινας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.