Υλικά:
Προετοιμασία:1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπωλ με ένα σύρμα ή κόσκινο.
2. Χρησιμοποιήστε το αμέσως στη συνταγή σας ή φυλάξτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο για μελλοντική χρήση.
* Το σπιτικό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του θα σας κρατήσει για μήνες, γιατί να το αγοράζετε -και μάλιστα ακριβότερα απο το αλεύρι ΓΟΧ- όταν μπορείτε εύκολα και γρήγορα να το φτιάξετε μόνοι σας;
Για να φτιάξετε μεγαλύτερη παρτίδα απλά διπλασιάστε τριπλασιάστε ή τετραπλασιάστε τα υλικά και δημιουργήστε όσο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χρειάζεστε.
Για να φτιάξετε μεγαλύτερη παρτίδα απλά διπλασιάστε τριπλασιάστε ή τετραπλασιάστε τα υλικά και δημιουργήστε όσο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χρειάζεστε.
Εδώ είναι ειναι οι αναλογίες για μεγαλλύτερες παρτίδες:
- Για 2 (250 γρ.) κούπες αλεύρι -> προσθέστε 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 1 κ.γ. αλάτι
- Για 3 (375 γρ.) κούπες αλεύρι -> προσθέστε 1-1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 1-1/2 κ.γ. αλάτι
- Για 4 (500 γρ.)κούπες αλεύρι -> προσθέστε 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 2 κ.γ. αλάτι
- Για 5 (625γρ.)κούπες αλεύρι -> προσθέστε 2 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 2-1/2 κ.γ. αλάτι
- Για 6 (750 γρ.)κούπες αλεύρι -> προσθέστε 3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 3 κ.γ. αλάτι
- Για 8 (1000 γρ. ή 1 kg) κούπες αλεύρι -> προσθέστε 4 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 4 κ.γ. αλάτι
κ.ο.κ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.