Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)

Υλικά:
  • 1 κούπα ή 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
Προετοιμασία:

1.    Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπωλ με ένα σύρμα ή κόσκινο.
2.    Χρησιμοποιήστε το αμέσως στη συνταγή σας ή φυλάξτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο για μελλοντική χρήση. 

*     Το σπιτικό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του θα σας κρατήσει για μήνες, γιατί να το αγοράζετε -και μάλιστα ακριβότερα απο το αλεύρι ΓΟΧ- όταν μπορείτε εύκολα και γρήγορα να το φτιάξετε μόνοι σας;

Για να φτιάξετε μεγαλύτερη παρτίδα απλά διπλασιάστε τριπλασιάστε ή τετραπλασιάστε τα υλικά και δημιουργήστε όσο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χρειάζεστε. 

Εδώ είναι ειναι οι αναλογίες για μεγαλλύτερες παρτίδες:
  • Για 2 (250 γρ.) κούπες αλεύρι -> προσθέστε 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 1 κ.γ. αλάτι 
  • Για 3 (375 γρ.) κούπες αλεύρι -> προσθέστε 1-1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 1-1/2 κ.γ. αλάτι 
  • Για 4 (500 γρ.)κούπες αλεύρι -> προσθέστε 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 2 κ.γ. αλάτι 
  • Για 5 (625γρ.)κούπες αλεύρι -> προσθέστε 2 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 2-1/2 κ.γ. αλάτι 
  • Για 6 (750 γρ.)κούπες αλεύρι -> προσθέστε 3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 3 κ.γ. αλάτι
  • Για 8 (1000 γρ. ή 1 kg) κούπες αλεύρι -> προσθέστε 4 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και 4 κ.γ. αλάτι
    κ.ο.κ...
-     Καλό θα είναι να βρείτε μπεικιν πάουντερ χωρίς αλουμίνιο, θα είναι καλλύτερο για την υγεία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.