Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κουσκούς με γάλα καρύδας και αμύγδαλα

Πρωινό κουσκούς με αμύγδαλα, καρύδα και σιρόπι αγαύης
Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 κούπα κουσκούς 
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • 1/2 κούπα ψημένα αμύγδαλα κομμένα
  • 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα + 2 κ.σ. βραστό νερό + 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.σ. σιροπι αγαύης ή σφενδάμου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. υγρό λάδι καρύδας για την ενυδάτωση της τριμμένης καρύδας (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα ή μαστίχα κοπανισμένη με ζάχαρη (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Καβουρντίστε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά, αφαιρέστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Τώρα καβουρντίστε το κουσκούς σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
  3. Ρίχνετε το γάλα καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνετε αλλά όχι σε σημείο βρασμού.
  4. Προσθέστε το ψημένο κουσκούς, το σιρόπι αγαύης και λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε γρήγορα. 
  5. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βγαλτε την απο τη φωτιά, αφήστε τη να καθίσει για 15 λεπτά για να απορροφήσει το υγρό. 
  6. Ενώ περιμένετε να περάσουν τα 15 λεπτά ανακατέψτε σε ένα μπωλ τη 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα, τα 2 κ.σ. βραστό νερό, και το 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης, και αφήστε τη να ενυδατωθεί.
  7. Μόλις το κουσκούς έχει απορροφήσει όλο το υγρό, τότε προσθέτετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τη τριμμένη καρύδα που φτιάξατε παραπάνω και μια επιπλέον δόση σιροπιού εαν το θέλετε περισσότερο γλυκό, ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει.
  8. Απολαύστε το.
http://tastespace.wordpress.com/2010/02/01/morning-couscous-almond-coconut-honey/
http://everydaylife.globalpost.com/can-substitute-unsweetened-coconut-sweetened-coconut-21940.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.