Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μπέργκερς παντζαριού


Υλικά για 4 μπιφτέκια:

  • 1 1/4 κούπα βρασμένο και παγωμένο καστανό ρύζι
  • 1 κούπα βρασμένες και παγωμένες καστανές φακές (καλά στραγγισμένες)
  • 1 κούπα τριμμένο παντζάρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι (τριμμένο ανάμεσα στα χέρια σας)
  • 1/2 κ.γ. σπόρους μάραθου κονιορτοποιημένοι ή ολόκληροι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 3 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1/2 κούπα ψιλοτριμμένη φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Παρασκευή:

  1. Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια,  τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη ή τα κάνουμε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στο μούλτι. 
  2. Πολτοποιούμε το καστανό ρύζι , το τεμαχισμένο παντζάρι και τις φακές περίπου 15 έως 20 παλμοί (πάτημα του κουμπιού στιγμιαία) , έως ότου το μίγμα να κολλάει μεταξύ του, αλλά εξακολουθεί να έχει μικροσκοπικά κομματάκια. Θα πρέπει να μοιάζει πολύ με κιμά.
  3. Τώρα μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά . Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και ζυμώστε καλά για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  4. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα για παγώσει .
  5. Προθερμάνετε ένα τηγάνι απο χυτοσίδηρο σε μέτρια - υψηλή φωτιά. Τώρα πλάστε τα μπιφτέκια. Κάθε μπέργκερ θα είναι περίπου 1/2 κούπα απο το κιμά. Για να βγουν τέλεια ολοστρόγγυλα και καλοσχηματισμένα μπιφτέκια , χρησιμοποιήστε μια φορμα για μπισκότα ή τσέρκι. Αλλιώς απλά πλάστε σε μπιφτέκια με τα χέρια σας .
  6. Ρίχνουμε ένα πολύ λεπτό στρώμα από λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για περίπου 12 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα περιστασιακά. Κάντε δύο κάθε φορά εαν το τηγάνι σας δεν είναι αρκετά μεγάλο . Εαν χρειαστεί προσθέστε λίγο λάδι ακόμα. Τα Burgers πρέπει να απανθρακωθούν στις άκρες τους και να ψηθούν και απο μέσα.
  7. Σερβίρονται αμέσως, αλλά μπορείτε να τα τηγανήσετε εκ των προτέρων και να τα βάλετε στο ψυγείο, και όποτε θέλετε να τα τηγανίζετε ελαφρά στο τηγάνι και να τα χρησιμοποιείτε.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151862680539514&set=gm.10152117710639859&type=1&relevant_count=1&ref=nf


http://www.theppk.com/2012/02/quarter-pounder-beet-burger/
https://www.facebook.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.