Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Τηγανήτες μήλου

Υλικά:
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (λευκή ή καστανή ή ότι θέλετε)
  • 1 μεγάλο μήλο ή 2 μικρά κομμένα σε κύβους ή φέτες
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου ή 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι (πχ ηλιέλαιο)
Παρασκευή:  
  1. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρά κυβάκια ή φέτες.
  2. Σε ένα τηγάνι, με λίγη μαργαρίνη και την κανέλα σοτάρετε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα στην άκρη (προαιρετικό).
  3. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. 
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε ελαφρά το νερό και το λάδι.
  5. Κάντε ένα πηγαδάκι στο κέντρο των ξηρών συστατικών, προσθέστε τα υγρά συστατικά και ανακατέψτε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν, το μείγμα θα είναι παχύρευστο.
  6. Ζεσταίνετε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. 
  7. Ριξτε περίπου 1/4 της κούπας απο το κουρκούτι στο τηγάνι και προσθέστε σιγά-σιγά όσο κύβους μήλου επιθυμείτε ή μια ροδέλα μήλου στο κέντρο. 
  8. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στη τηγανήτα και οι άκρες στεγνωσουν ή μέχρι να κοκκινίσουν. 
  9. Γυρίστε τις και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  10. Απολαύστε με φρέσκο ​​σιρόπι σφενδάμου.  
-     Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο επιθυμείτε εκτός απο μήλα!
;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.