Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Τηγανήτες μήλου με μπανάνα

Υλικά για 8 μεγάλες τηγανίτες:
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα, χωρις τον πυρήνα τους και κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ. άλατι (χονδρό κατα προτίμηση)
  • 1 κ.σ. καφέ ζάχαρη 
  • 1 κούπα γάλα σόγιας  
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα λιωμένη 
  • 3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη λιωμένη 
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)  
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή:  
  1. Σε ένα τηγάνι, με λίγη μαργαρίνη και την κανέλα σοτάρετε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα στην άκρη.  
  2. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και τη σόδα, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε απαλά μαζί με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. 
  3. Κάντε μια λακουβίτσα στο κέντρο του μίγματος αλευριού και προσθέστε το γάλα σόγιας, τη λιωμένη μπανάνα, τη λιωμένη μαργαρίνη, τη βανίλια και αναμίξτε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρευστο κουρκούτι, αν είναι υπερβολικά σκληρό (συνήθως απο το αλεύρι ολικής) τότε προσθέστε λίγο νερό.  
  4. Σε ένα ζεστό τηγάνι, ρίξτε 1 κ.σ. λάδι ή μαργαρίνη και ριξτε περίπου 1/4 της κούπας απο το κουρκούτι στο τηγάνι. 
  5. Τοποθετήστε τα τεμαχισμένα μήλα σας πάνω στη τηγανήτα. 
  6. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.  
  7. Απολαύστε με φρέσκο ​​σιρόπι σφενδάμου.  
-     Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο επιθυμείτε εκτός απο μήλα!
;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.