Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Παστέλι με σουσάμι και καρύδα

Υλικά:
  • 2 κούπες σουσάμι
  • 1 κούπα σιρόπι σφενδάμου ή πετιμέζι ή μελάσα (ότι σας αρέσει)
  • 2-3 χούφτες καρύδα τριμμένη ή τριμμένα καρύδια ή σουσάμι
Παρασκευή:
  1. Σιγοβράζουμε το σιρόπι σε τηγάνι να λιώσει και να γίνει νερουλό. Εγώ έκανα ένα μιξ από μελάσα, πετιμέζι και σιρόπι σφενδάμου, αλλά μπορείτε να βάλετε σιρόπι ρυζιού, καλαμποκιού, αγαύης κλπ κλπ ανάλογα με τα γούστα σας.
  2. Έπειτα ρίχνουμε το σουσάμι και την καρύδα, ανακατεύουμε για 5′ λεπτά περίπου (αν τα σιρόπια είναι πολύ υγρά, τότε αφήνουμε λίιιγο παραπάνω στη φωτιά). Όσο περισσότερο αφήσουμε το μείγμα στο τηγάνι, τόσο πιο σκληρό θα είναι το παστέλι. Εμείς το θέλουμε συμπαγές και μαλακό.
  3. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και απλώνουμε με κουτάλα.
  4. Αφού το απλώσουμε το κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε.
  5. Το αφήνουμε κι άλλο λίγο να κρυώσει και βγάζουμε τα κομμάτια με ένα βρεγμένο μαχαιράκι.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.