Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Πίτα αραβική


Υλικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
  1. Αρχικά θα πρέπει να κοσκινίσουμε 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ για να αφρατέψει.
  2. Δημιουργούμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  3. Ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
  4. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και βάζουμε τηυ ζύμη πάνω σε αυτό.
  5. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα και αν χρειάζεται πασπαλίζουμε ενώ ζυμώνουμε με αλεύρι.
  6. Μόλις η ζύμη γίνει λεία και μαλακή σταματάμε να ζυμώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά περίπου.
  7. Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε ρολό και την κόβουμε σε οχτώ ισομερή κομμάτια.
  8. Κάθε κομμάτι είναι μια μπάλα που την ανοίγουμε (σε αλευρωμένη επιφάνεια πάντα) με τον πλάστη και φτιάχνουμε ένα λεπτό φύλλο που θα έχει το σχήμα και το μέγεθος αραβικής πίτας.
  9. Ζεσταίνουμε ένα αντικολητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
  10. Τινάζουμε τις αραβικές πίτες ώστε να φύγει το πολύ αλέυρι και τις βάζουμε μια-μια στο τηγάνι να ψηθούν.
  11. Ψήνουμε την πίτα από τη μια πλευρά για 2 λεπτά και τη γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  12. Οι αραβικές πίτες είναι έτοιμες.
  13. Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε οχτώ αραβικές πίτες.
  14. Μπορούμε να τις φάμε ζεστές ή κρύες.
* Μπορείτε εαν θέλετε να βάλετε 1 1/2 κούπα αλεύρι Γ.Ο.Χ. και την υπόλοιπη 1/2 κούπα με αλεύρι καλαμποκιού ή άλλο της αρεσκείας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.