Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Σούπα μπρόκολου


Υλικά
  • 1.200 γρ. μπρόκολο καθαρισμένο
  • 1 λίτρο νερό (φιλτραρισμένο κατα προτίμηση)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Αρχικά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  3. Χωρίζουμε το μπρόκολο σε φούντες και κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια.
  4. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το μπρόκολο στην κατσαρόλα.
  5. Σκεπάζουμε με 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Όταν πλέον έχουν μαλακώσει,τα αλέθουμε στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα.
- Αν θέλουμε μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με κρέμα φυτικού γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.