Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Σπαγγέτι με σάλτσα πουτανέσκα

ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ κάπαρη
  • 20 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 κ.γ σπασμένους κόκκους κόκκινου πιπεριού
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια (προαιρετικά)
  • 4 φύλλα απο πλατύφυλλο βασιλικό για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάλε αλατισμένο νερό να βράσει. 
  2. Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες (φρόντισε να κρατούν λίγο, να είναι al dente).
  3. Σε ένα τηγανάκι ζέστανε το λάδι. 
  4. Σόταρε το σκόρδο να πάρει χρώμα και πρόσθεσε τις ντομάτες και άσε τη σάλτσα να πάρει μια βράση για 5 λεπτά. 
  5. Συμπλήρωσε τη πιπεριά Φλωρίνης, τον πελτέ ντομάτας, τις ελιές και το πιπέρι και άφησε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά ακόμη. 
  6. Ανακάτεψε τα μακαρόνια μαζί με τη σάλτσα και σέρβιρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.