Υλικά:
- 1 κούπα ψιλό κουσκούς
- 200 ml γάλα καρύδας
- 6 ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 κ.γ. σπόροι μουστάρδας
- 1 κ.γ. χρυσόριζα (curcuma)
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.γ. ηλιέλαιο (προαιρετικό)
Παρασκευή:
- Σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι ή λίγο νερό και προσθέστε τους σπόρους μουστάρδας και τη χρυσόριζα.
- Όταν αρχίσουν να σκάνε τότε προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τηγανίστε το για ένα λεπτό.
- Προσθέστε τώρα το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Κόψτε τα ντοματίνια και προσθέσετε τα στο γουόκ.
- Ανακατέψτε τα καλά και όταν οι ντομάτες αρχίσουν να μαραίνονται και να λιώνουν τότε προσθέστε το γάλα καρύδας.
- Βράστε για 5 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε το κύβο λαχανικών και συνεχίστε να ψήνετε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
- Τώρα φτιάξτε το κουσκούς, η διδασκαλία είναι σε κάθε κουτί κουσκούς, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που το έχω κάνει εγώ: Για δύο άτομα βάλτε σε 1 1/2 κούπα βραστό νερό 1 κούπα κουσκούς, ρίχνετε το νερό επάνω από το κουσκούς καλύψτε το και αφήστε το για περίπου 15 - 20 λεπτά να απορροφήσει το νερό.
Συμβουλές:
Μπορείτε να το διακοσμήστε με φύλλα βασιλικού.http://www.flexiblevegan.com/recipes/couscous-coconut-milk-sauce/
Αν δεν σας αρέσει το κουσκούς τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρησιμοποιήσετε λευκό ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.