Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κουσκούς με σάλτσα καρύδας

Υλικά:
  • 1 κούπα ψιλό κουσκούς
  • 200 ml γάλα καρύδας 
  • 6 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
  • 1/2 κ.γ. σπόροι μουστάρδας
  • 1 κ.γ. χρυσόριζα (curcuma)
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο (προαιρετικό)
Παρασκευή:
  1. Σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι ή λίγο νερό και προσθέστε τους σπόρους μουστάρδας και τη χρυσόριζα.
  2. Όταν αρχίσουν να σκάνε τότε προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τηγανίστε το για ένα λεπτό.
  3. Προσθέστε τώρα το σκόρδο και το κρεμμύδι. 
  4. Κόψτε τα ντοματίνια και προσθέσετε τα στο γουόκ. 
  5. Ανακατέψτε τα καλά και όταν οι ντομάτες αρχίσουν να μαραίνονται και να λιώνουν τότε προσθέστε το γάλα καρύδας. 
  6. Βράστε για 5 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε το κύβο λαχανικών και συνεχίστε να ψήνετε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
  7. Τώρα φτιάξτε το κουσκούς, η διδασκαλία είναι σε κάθε κουτί κουσκούς, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που το έχω κάνει εγώ: Για δύο άτομα βάλτε σε 1 1/2 κούπα βραστό νερό 1 κούπα κουσκούς, ρίχνετε το νερό επάνω από το κουσκούς καλύψτε το και αφήστε το για περίπου 15 - 20 λεπτά να απορροφήσει το νερό.
Συμβουλές: 
Μπορείτε να το διακοσμήστε με φύλλα βασιλικού.
Αν δεν σας αρέσει το κουσκούς τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρησιμοποιήσετε λευκό ρύζι.
http://www.flexiblevegan.com/recipes/couscous-coconut-milk-sauce/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.