Υλικά:
- 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
- 3 κ.σ. ρυζάλευρο ή αλεύρι γοχ
- 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
- 1/4 κ.γ. σκόνη καυτερής πάπρικας
- 1/2 κούπα λάδι εαν το τηγανήσετε ή 2 κ.σ. εαν το ψήσετε στο φούρνο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/2 κούπα ταχίνι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κούπα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- νερό για τη σάλτσα (όσο πάρει)
- Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα με το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, τη ρίγανη, το σουσάμι, και τη καυτερή πάπρικα.
- Εάν το τηγανήσετε τότε ζεστάνετε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανήστε τα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας. Εάν το ψήσετε σε φούρνο, προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου, αλείψτε ένα ταψί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή τοποθετήστε μια λαδόκολλα, απλώστε τα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να είναι τραγανά και να αρχίζουν να παίρνουν καφεκόκκινο χρώμα.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το 1/4 κ.γ. αλάτι, προσθέστε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το νερο σε λεπτή ροή σιγά - σιγά, ανακατεύοντας μέχρις ότου πάρει μια κρεμώδη υφή.
- Προσθέστε το μαϊντανό, μαύρο πιπέρι και αλάτι.
- Σερβίρετε το κουνουπίδι και ξεχωριστά τη σάλτσα σε ένα μπωλάκι ή περιχύστε τη σάλτσα απο επάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.