Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Κουνουπίδι ψημμένο με σάλτσα ταχινιού

Υλικά:
  • 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 3 κ.σ. ρυζάλευρο ή αλεύρι γοχ
  • 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
  • 1/4 κ.γ. σκόνη καυτερής πάπρικας
  • 1/2 κούπα λάδι εαν το τηγανήσετε ή 2 κ.σ. εαν το ψήσετε στο φούρνο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κούπα ταχίνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κούπα φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • νερό για τη σάλτσα (όσο πάρει)
Παρασκευή:
  1. Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα με το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, τη ρίγανη, το σουσάμι, και τη καυτερή πάπρικα.
  3. Εάν το τηγανήσετε τότε ζεστάνετε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανήστε τα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.  Εάν το ψήσετε σε φούρνο, προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου, αλείψτε ένα ταψί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή τοποθετήστε μια λαδόκολλα, απλώστε τα ομοιόμορφα στο ταψί  και ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να είναι τραγανά και να αρχίζουν να παίρνουν καφεκόκκινο χρώμα.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το 1/4 κ.γ. αλάτι, προσθέστε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. 
  5. Προσθέστε το νερο σε λεπτή ροή σιγά - σιγά, ανακατεύοντας μέχρις ότου πάρει μια κρεμώδη υφή. 
  6. Προσθέστε το μαϊντανό, μαύρο πιπέρι και αλάτι. 
  7. Σερβίρετε το κουνουπίδι και ξεχωριστά τη σάλτσα σε ένα μπωλάκι ή περιχύστε τη σάλτσα απο επάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.