Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Κεφτέδες κινόας

Υλικά:
  • 2 κούπες βρασμένη κινοα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 μικρά πορτομπέλο ή αγάρικα μανιτάρια, ψιλοκομμένα (όχι μεγάλα)
  • 1/4 κούπας σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι χλωρό, ψιλοκομμένο
  • 3/4 κούπας αλεύρι
  • 1/4 κ.γ. μπούκουβο (Αυξομειώστε ανάλογα τις προτιμήσεις σας, αυτό δίνει μεσαίο κάψιμο)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. φυτικό γάλα (πχ. γάλα ρυζιού)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Λάδι για το μαγείρεμα (Μπορείτε να δοκιμάσετε να τα ψήσετε και χωρίς λάδι εαν έχετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ή με ελάχιστο λάδι)
Παρασκευή:
  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί τη κινόα, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το αλεύρι, το μπούκουβο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το φυτικό γάλα και ανακατέψτε καλά.
  3. Πλάστε σε μικρούς κεφτέδες και τοποθετήστε τους σε ένα πιάτο ή δίσκο και μετά στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά η κάθε πλευρά.
-       Μπορείτε να τα συνοδέψετε με κέτσαπ ή κάποια σάλτσα της επιλογής σας ή με πουρέ πατάτας.

2 σχόλια:

  1. μπορεί το κινόα να αντικατασταθεί με πλιγούρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν, περισσότερο με ρύζι θα μπορούσε να αντικατασταθεί....
      Αλλα ένα καλοβρασμένο ή παραβρασμενο πλιγουρι θα ελεγα οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, δεν μπορώ να σου απαντήσω με μεγάλη βεβαιότητα, επιφυλάσομαι διότι δεν το έχω δοκιμάσει, εάν το δοκιμάσεις ενημέρωσε μας εδώ με ένα σχόλιο σου σε παρακαλώ.
      Ευχαριστώ
      :)

      Διαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.