Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Τάρτα κολοκύθας με σοκολάτα

Dark Chocolate-κολοκυθόπιτα
Υλικά για τη γέμιση:
  • 430 γρ. πολτοποιημένη κολοκύθα 
  • 1 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. σκόνη κακάο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα κομματάκια σοκολάτας
  • Γλυκαντικό (προαιρετικά, προσθέστε σταδιακά και δοκιμάστε ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
Υλικά για τη βάση:
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¾ κούπα μαργαρίνη
  • 6 κ.σ. κρύο νερό
Παρασκευή βάσης:
  1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Με ένα μίξερ ανακατέψτε μέσα στο αλεύρι τη μαργαρίνη μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.
  3. Ρίξτε μία - μία κουταλιά κρύο νερό, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα πιρούνι μετά από κάθε προσθήκη μέχρι η ζύμη να έχει μια συνοχή και να μένει κολλημένη εαν την πατήσεις με το χέρι.
  4. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα (αν είναι καλοκαίρι, βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά)
  5. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με ελαφρά αλευρωμένο πλάστη ανοίξτε τη μπάλα και κάντε τη πίτα με υπερυψωμενες τις άκρες της περιμέτρου του κύκλου όπως στη φωτογραφία.
Παρασκευή γέμισης:
  1. Λιώστε τη σοκολάτα (είτε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων), στη συνέχεια ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και πολτοποιήστε τα μέχρι να είναι λεία. 
  2. Ρίχνετε τη κρέμα στη βάση της τάρτας και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για να σφίξει, γίνεται πιο σφιχτή και πιο σταθερή, όσο περισσότερο κάθεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.