Υλικά για τη γέμιση:
- 430 γρ. πολτοποιημένη κολοκύθα
- 1 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. σκόνη κακάο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κούπα κομματάκια σοκολάτας
- Γλυκαντικό (προαιρετικά, προσθέστε σταδιακά και δοκιμάστε ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
Υλικά για τη βάση:
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¾ κούπα μαργαρίνη
- 6 κ.σ. κρύο νερό
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι το αλεύρι και το αλάτι.
- Με ένα μίξερ ανακατέψτε μέσα στο αλεύρι τη μαργαρίνη μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.
- Ρίξτε μία - μία κουταλιά κρύο νερό, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα πιρούνι μετά από κάθε προσθήκη μέχρι η ζύμη να έχει μια συνοχή και να μένει κολλημένη εαν την πατήσεις με το χέρι.
- Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα (αν είναι καλοκαίρι, βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά)
- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με ελαφρά αλευρωμένο πλάστη ανοίξτε τη μπάλα και κάντε τη πίτα με υπερυψωμενες τις άκρες της περιμέτρου του κύκλου όπως στη φωτογραφία.
- Λιώστε τη σοκολάτα (είτε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων), στη συνέχεια ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και πολτοποιήστε τα μέχρι να είναι λεία.
- Ρίχνετε τη κρέμα στη βάση της τάρτας και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για να σφίξει, γίνεται πιο σφιχτή και πιο σταθερή, όσο περισσότερο κάθεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.