Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Κεφτεδάκια απο φασόλια μπαρμπούνια


Υλικά:
  • 4 κούπες βρασμένα φασόλια μπαρμπούνια ή κόκκινα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/3 κούπας σπόρους λιναριού
  • 3/4 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή πάνκο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι τσίλι
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά όπως θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιήστε τα βρασμένα φασόλια, αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει απο βραδίς.
  2. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
  3. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια πλάστε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  4. Τηγανίστε για λίγα λεπτά ή βάλτε τα στο φούρνο για πιο υγιεινό μαγείρεμα και σερβίρετε με πατάτες και χωριάτικη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.