Κεφτεδάκια απο φασόλια μπαρμπούνια
Υλικά:
- 4 κούπες βρασμένα φασόλια μπαρμπούνια ή κόκκινα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/3 κούπας σπόρους λιναριού
- 3/4 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή πάνκο
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα πιπέρι τσίλι
- 1 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά όπως θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
- Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιήστε τα βρασμένα φασόλια, αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει απο βραδίς.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια πλάστε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Τηγανίστε για λίγα λεπτά ή βάλτε τα στο φούρνο για πιο υγιεινό μαγείρεμα και σερβίρετε με πατάτες και χωριάτικη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.