Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Κολοκυθόσουπα με γάλα καρύδας

Συνταγή: Σούπα Εγκάρδια του Αγίου Βαλεντίνου
Υλικά:
  • 500 γραμμάρια φρέσκια κολοκύθα σε κύβους 
  • 2 κ.σ. λάδι ελιάς 
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πιπερόριζα (τζίντζερ)
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 6 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 1 κούπα γάλα καρύδας (ελαφρύ)
  • αλάτι
Προετοιμασία:
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά.
  2. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες και την κολοκύθα και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
  3. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η κολοκύθα να βράσει καλά και να είναι μαλακή.
  4. Προσθέστε το γάλα καρύδας και το αλάτι, δοκιμάστε εαν θέλει και άλλο αλάτι.
  5. Ανακατέψτε τη σούπα χρησιμοποιώντας μια ραβδο-μπλέντερ προσθέτοντας περισσότερο ζωμό λαχανικών ή γάλα καρύδας, ανάλογα με το πόσο παχύρευστη ή λεπτόρευστη θέλετε η σούπα σας να είναι.
  6. Σερβίρετε με κρουτόν ή ψωμί κομμένο σε σχήμα καρδιάς για να το απολαύσετε στην εορτή των ερωτευμένων.

    http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/recipe-hearty-valentines-soup/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.