Υλικά:
- 3 μεγάλα φυτικά λουκάνικα, κομμένα σε φέτες (γλουτένης ή άλλα)
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 πράσινες πιπεριές σε φέτες σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες
- 2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
- 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Παρασκευή:
- Σε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο για λίγα λεπτά
- Μεταφέρετε το λουκάνικο σε ένα πιάτο
- Προσθέτουμε τώρα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο και τα σοτάρουμε και αυτά για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν
- Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και αφήστε το να βράσει για περίπου 10 λεπτά
- Ρίχνουμε το λουκάνικο πίσω στο τηγάνι και το αφήνουμε να βράσει σιγά-σιγά μέσα στη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά. Προσθέστε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
- Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί, και το κάνουμε μπούκες μέσα στη σάλτσα.
- Απολαύστε το!
http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/recipe-vegan-spetsofai-greek-stew-with-sausage-and-peppers/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.