Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σπετσοφάϊ με λουκάνικα γλουτένης

Υλικά:
  • 3 μεγάλα φυτικά λουκάνικα, κομμένα σε φέτες (γλουτένης ή άλλα)
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πράσινες πιπεριές σε φέτες σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
  • 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Παρασκευή:
  1. Σε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο για λίγα λεπτά
  2. Μεταφέρετε το λουκάνικο σε ένα πιάτο
  3. Προσθέτουμε τώρα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο και τα σοτάρουμε και αυτά για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν
  4. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και αφήστε το να βράσει για περίπου 10 λεπτά
  5. Ρίχνουμε το λουκάνικο πίσω στο τηγάνι και το αφήνουμε να βράσει σιγά-σιγά μέσα στη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά. Προσθέστε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
  6. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί, και το κάνουμε μπούκες μέσα στη σάλτσα. 
  7. Απολαύστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.