Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Μπάρες πρωτείνης

Υλικά:
  • 1 ½ κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα ωμά αμύγδαλα
  • 1 κούπα ωμά καρύδια
  • 1 κούπα βρασμένη κινόα
  • 1 κούπα φυστικοβούτυρο
  • 1 ½ κούπα χουρμάδες
  • ¾ κούπας φυτικό γάλα (όπως αμυγδάλου)
  • ¼ κούπας τριμμένο σπόρο λιναριού
  • ¼ κούπας σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.σ. λινέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. πρωτεΐνη σε σκόνη, όπως αρακά (προαιρετικό)
  • ¼ κούπας σπόροι chia (προαιρετικό)
  • ¼ κούπας σπόροι κάνναβης (προαιρετικό)
Παρασκευή:

Βήμα Α
  1. Βράστε τη κινόα σε μια μικρή κατσαρόλα. 
  2. Βράστε 2 κούπες νερό, και προσθέτετε τη κινόα, αφήστε τη να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει το νερό για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα Β
  1. Με ένα μούλτι τρίψτε τα αμύγδαλα και τα καρύδια, όχι μέχρι να γίνουν σκόνη. 
  2. Βάλτε τους τριμμένους καρπούς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά: τη βρώμη, τους τριμμένους σπόρους λιναριού, τη σκόνη πρωτεΐνης, τους σπόρους chia και τους σπόρους κάνναβης.
  3. Ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Βήμα Γ
  1. Με ένα μούλτι ή μπλέντερ, ανακατέψτε τα υγρά συστατικά σας: το φυστικοβούτυρο, τους χουρμάδες, το σιρόπι αγαύης, το γάλα και το λινέλαιο. 
  2. Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μπολ με τα ξηρά συστατικά. 
  3. Μέχρι τώρα, η κινοα πρέπει να έχει βράσει, οπότε προσθέστε τη και αυτή.
  4. Με τα χέρια σας, ζυμώστε όλα μαζί μέχρι να σχηματιστεί μιά στερεή μάζα που να κολλάει μεταξύ της. Θα πρέπει να είναι υγρή και κάπως κολλώδη, όλα θα πρέπει να είναι καλά ανακατεμένα και ομοιόμορφα κατανεμημένα.
Βήμα Δ
  1. Πάρτε ένα μεγάλο ταψί για κέικ ή μια λαδόκολλα και πιέστε την πάστα σε αυτό, για να σχηματιστεί μια στρώση περίπου 1 1/2 εκ. πάχύ. 
  2. Τοποθετήστε το στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει για λίγες ώρες.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή μια ροδέλα κοπής για πίτσα, κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια, καλύψτε τα και φυλάξτε τα σκεπασμένα στο ψυγείο.
-        Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, η συνταγή είναι αρκετά ευέλικτη και μπορεί να τροποποηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Διατροφικές πληροφορίες για το σύνολο της συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.