Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κουσκούς με φυστικοβούτυρο και αρακά

Μαροκινό κους-κους με φυστικοβούτυρο και αρακά
Υλικά:
  • 1 κούπα (250 ml) ψιλό κους-κους 
  • ½ κούπα (125 ml) κρεμώδης φυστικοβούτυρο 
  • 1 κούπα (250 ml) κατεψυγμένος αρακάς 
  • 1 κ.σ. (15 ml) λάδι 
  • ½ κούπα (125 ml) ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
  • ½ κούπα (125 ml) ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κούπα (375ml) ζωμός λαχανικών 
  • ½ κ.γ. (2 ml) κύμινο 
  • 2 κ.σ. (30 ml) ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλο πράσινο μυρωδικό
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες 
    Παρασκευή:

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο. 
  3. Μαγειρέψτε μεχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το κύμινο, και αφήστε το να βράσει.
  4. Ρίξτε μέσα το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε μέσα και το κουσκούς και αφήστε το να πάρει μόνο μια βράση, μην το παραβράσετε. 
  6. Αφαιρέστε το αμέσως απο τη φωτια, καλύψτε το και αφήστε το έτσι για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
  7. Αφρατέψτε το ανακατεύοντας το με ένα πιρούνι και ρίξτε μέσα το παγωμένο αρακά, το κόλιαντρο και τα κρεμμυδάκια.
  8. Σκεπάστε το και αφήστε το να καθίσει για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι τα μπιζέλια ξεπαγώσουν.
  9. Σερβίρετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ:

  • Αυτό είναι ένα εξαιρετικό πιάτο, και σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
  • Του πάει πολύ και το κάρυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.