Μαροκινό κους-κους με φυστικοβούτυρο και αρακά |
- 1 κούπα (250 ml) ψιλό κους-κους
- ½ κούπα (125 ml) κρεμώδης φυστικοβούτυρο
- 1 κούπα (250 ml) κατεψυγμένος αρακάς
- 1 κ.σ. (15 ml) λάδι
- ½ κούπα (125 ml) ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ κούπα (125 ml) ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ½ κούπα (375ml) ζωμός λαχανικών
- ½ κ.γ. (2 ml) κύμινο
- 2 κ.σ. (30 ml) ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλο πράσινο μυρωδικό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Παρασκευή:
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο.
- Μαγειρέψτε μεχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το κύμινο, και αφήστε το να βράσει.
- Ρίξτε μέσα το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε μέσα και το κουσκούς και αφήστε το να πάρει μόνο μια βράση, μην το παραβράσετε.
- Αφαιρέστε το αμέσως απο τη φωτια, καλύψτε το και αφήστε το έτσι για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
- Αφρατέψτε το ανακατεύοντας το με ένα πιρούνι και ρίξτε μέσα το παγωμένο αρακά, το κόλιαντρο και τα κρεμμυδάκια.
- Σκεπάστε το και αφήστε το να καθίσει για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι τα μπιζέλια ξεπαγώσουν.
- Σερβίρετε.
ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ:
- Αυτό είναι ένα εξαιρετικό πιάτο, και σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
- Του πάει πολύ και το κάρυ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.