Υλικά:
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (καγιέν)
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή (ή γλυκιά, αλλά η καπνιστή δίνει άρωμα καπνού)
- 3/4 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή περισσότερο εαν σας αρέσουν τα καυτερά
- 3/4 κούπα καρύδια πεκάν
- 3/4 κούπα ωμά αμύγδαλα
- 1/2 κούπα καβουρδισμένα φιστίκια αράπικα
- ½ κούπα ωμά φιστίκια Αιγίνης
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- ½ κ.γ. χοντρό αλάτι
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατέψτε τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το λάδι και αγαύης.
- Απλώστε τους ξηρούς καρπούς μια μεγάλη λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να καβουρντίζονται και να μοσχοβολάνε. Να τα παρακολουθήτε συχνά για να βεβαιωθείτε ότι δεν καίγονται.
- Αναμεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπωλ το ελαιόλαδο μαζί με το σιρόπι αγαύης.
- Αφαιρέστε τα απο το φούρνο και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με το μείγμα ελαιόλαδου, ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά εκτός απο το αλάτι και ανακατέψτε λίγο μέχρι να πάνε παντού.
- Ξαναβάλτε τα στη λαδόκολλα και ψήστε για άλλα 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε, τρώγονται παγωμένα.
Εαν σας αρέσουν τα πικάντικα μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον καυτερό πιπέρι καγιέν και 1/2 κ.γ. καυτερή σάλτσα τσίλι τύπου "ταμπάσκο" όπως στην φωτογραφία αριστερά, απο την σελίδα:
http://86lemons.com/sweet-spicy-nut-mix/
http://86lemons.com/sweet-spicy-nut-mix/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.