Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Καλαμποκόψωμο με φρέσκο κρεμμυδάκι


Υλικά:
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο 
  • 1/2 κούπα αλεύρι σιταρένιο ολικής άλεσης ή λευκό 
  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 1 κούπα γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο 
  • 1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου ή 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη + 6 κ.σ. γάλα σόγιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1/4 κούπας καλαμπόκι κονσέρβας (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρίμαχο πυρέξ ή ένα τηγάνι απο χυτοσίδηρο.
  2. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι ολικής αλεσης, το αλεύρι Γ.Ο.Χ., το μπέικιν πάουντερ και τα κρεμμυδάκια.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το γάλα σόγιας, το ελαιόλαδο, το σιρόπι σφενδάμου, και το αλάτι.
  4. Ανακατέψτε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα τα υγρά με τα ξηρά συστατικά, προσοχή μην το ανακατέψτε υπερβολικά!
  5. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο λαδωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισχωρήσετε στο ψωμί βγει καθαρή.
  6. Αφήστε το να κρυώσει.
  7. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.