Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Καλαμποκόψωμο με φρέσκο καλαμπόκι

Υλικά:
  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο
  • 1 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κούπας λάδι καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες γάλα σόγιας
  • 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας ή φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα τριμμένο φυτικό τυρί που λιώνει, για πίτσα ή 1/4 κούπας πολέντα (προαιρετικό)




Βήματα:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C, και ετοιμάζετε ένα ταψί λαδώνοντας ελαφρά το πάτο και τις πλευρές του, ή αλείφοντας το με φυτική μαργαρίνη.

2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι Γ.Ο.Χ., τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και αφήστε το στην άκρη.

3. Σε ένα αλλο μπολ προσθέστε το ξηρά συστατικά, το λάδι, το γάλα σόγιας και το καλαμπόκι, ανακατέψτε ελαφρά.Μην το ανακατέψετε πολύ!

4. Ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί τσένταρ vegan την επιφάνεια πριν το τοποθετήσουμε στο φούρνο.

5. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισχωρήσουμε στο ψωμί, βγει καθαρή.

6. Αφήστε το καλαμποκόψωμο να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.