Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Τάρτα γλυκοπατάτας


Υλικά για τη βάση:
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¾ κούπα μαργαρίνη
  • 6 κ.σ. κρύο νερό
Παρασκευή βάσης:
  1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Με ένα μίξερ ανακατέψτε μέσα στο αλεύρι τη μαργαρίνη μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.
  3. Ρίξτε μία - μία κουταλιά κρύο νερό, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα πιρούνι μετά από κάθε προσθήκη μέχρι η ζύμη να έχει μια συνοχή και να μένει κολλημένη εαν την πατήσεις με το χέρι.
  4. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα (αν είναι καλοκαίρι, βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά)
  5. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με ελαφρά αλευρωμένο πλάστη ανοίξτε τη μπάλα και κάντε τη πίτα με υπερυψωμενες τις άκρες της περιμέτρου του κύκλου όπως στη φωτογραφία.
Υλικά για τη γέμιση:
  • 2 κούπες βρασμένες γλυκοπατάτες 
  • 1 κούπα γάλα σόγιας 
  • 1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου 
  • 3 κ.σ. λάδι 
  • 1/4 κούπας καλαμποκάλευρο 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο 
  • 1/4 κ.γ. σκόνη τζίντζερ 
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 1 κ.γ. βανίλια
Παρασκευή γέμισης:
  1. Λιώστε με ένα πιρούνι ή με ένα μούλτι τις γλυκοπατάτες.
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. 
  3. Χύστε το μίγμα στη βάση.
  4. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.