Υλικά για τη βάση:
Παρασκευή βάσης:
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι το αλεύρι και το αλάτι.
- Με ένα μίξερ ανακατέψτε μέσα στο αλεύρι τη μαργαρίνη μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.
- Ρίξτε μία - μία κουταλιά κρύο νερό, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα πιρούνι μετά από κάθε προσθήκη μέχρι η ζύμη να έχει μια συνοχή και να μένει κολλημένη εαν την πατήσεις με το χέρι.
- Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα (αν είναι καλοκαίρι, βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά)
- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με ελαφρά αλευρωμένο πλάστη ανοίξτε τη μπάλα και κάντε τη πίτα με υπερυψωμενες τις άκρες της περιμέτρου του κύκλου όπως στη φωτογραφία.
- 2 κούπες βρασμένες γλυκοπατάτες
- 1 κούπα γάλα σόγιας
- 1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
- 3 κ.σ. λάδι
- 1/4 κούπας καλαμποκάλευρο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. βανίλια
- Λιώστε με ένα πιρούνι ή με ένα μούλτι τις γλυκοπατάτες.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
- Χύστε το μίγμα στη βάση.
- Ψήστε στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.