Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Φάβα με κρεμμυδάκι και κάπαρη

 
Υλικά: 
  • 1 κούπα φάβα Σαντορίνης (ή κίτρινα μπιζέλια) 
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι της θάλασσας 
Για το γαρνίρισμα: 
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 
  • Φρέσκο ​​κρεμμυδάκι 
  • Κάπαρη 
Προετοιμασία: 
  1. Πλύνετε τη φάβα πολύ καλά
  2. Τοποθετήστε τη φάβα και αρκετό νερό ώστε να υπερκαλύψει τη φάβα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει 
  3. Βράστε για 5 λεπτά μέχρι ο αφρός να ανέβει στην επιφάνεια.
  4. Στραγγίστε τη φάβα και ξεπλύνετε τη καλά 
  5. Τοποθετήστε τη ξανά πίσω στην κατσαρόλα με 2 1/2 κούπες νερό και αφήστε να βράσει 
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο 
  7. Προσθέστε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο, αλάτι και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά 
  8. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν η φάβα αρχίσει να στεγνώνει 
  9. Όταν η φάβα βράσει, τη βγάζουμε από την εστία και την αφήνουμε να κρυώσει 
  10. Πολτοποιήστε τη φάβα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει εντελώς κρεμώδης 
  11. Σερβίρουμε σε μικρά πιάτα και από πάνω έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, κομμένο σε λεπτές φέτες κρεμμυδάκια και κάπαρη
http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/recipe-greek-fava/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.