Υλικά:
Για το γαρνίρισμα:
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- Φρέσκο κρεμμυδάκι
- Κάπαρη
Προετοιμασία:
- Πλύνετε τη φάβα πολύ καλά
- Τοποθετήστε τη φάβα και αρκετό νερό ώστε να υπερκαλύψει τη φάβα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει
- Βράστε για 5 λεπτά μέχρι ο αφρός να ανέβει στην επιφάνεια.
- Στραγγίστε τη φάβα και ξεπλύνετε τη καλά
- Τοποθετήστε τη ξανά πίσω στην κατσαρόλα με 2 1/2 κούπες νερό και αφήστε να βράσει
- Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο, αλάτι και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά
- Προσθέστε περισσότερο νερό εάν η φάβα αρχίσει να στεγνώνει
- Όταν η φάβα βράσει, τη βγάζουμε από την εστία και την αφήνουμε να κρυώσει
- Πολτοποιήστε τη φάβα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει εντελώς κρεμώδης
- Σερβίρουμε σε μικρά πιάτα και από πάνω έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, κομμένο σε λεπτές φέτες κρεμμυδάκια και κάπαρη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.