Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Πραλίνα φουντουκιού

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  • 2 1/2 κούπες ωμά φουντούκια
  • 2/3 κούπες γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού
  • 1/3 κούπας ωμό κακάο σε σκόνη
  • 1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου 
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
  1. Βάλτε τα ωμά φουντούκια σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για περίπου 10 λεπτά (θα συνεχίσουν να ψήνονται για πολύ ώρα και αφού τα βγάλετε απο το φούρνο).
  2. Αφήστε τα καβουρδισμένα φουντούκια να κρυώσουν εντελώς.
  3. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, αφαιρέστε τις φλούδες των φουντουκιών (δεν χρειάζεται να βγούνε όλες, μόνο όσες βγαίνουν εύκολα).
  4. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα ισχυρό μπλέντερ όπως το Vitamix (προσθέτοντας τα φουντούκια τελευταία) και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Χρησιμοποιήστε κάτι για να το ανακατέψετε εάν είναι απαραίτητο και περιοδικά να το σταματάτε για να δείτε αν θα πρέπει να προσθέσετε μια κουταλιά ή περισσότερο γάλα αμυγδάλου για να είναι πιο ομαλή και κρεμώδη η υφή.
  5. Φυλάσσεται σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο.
  6. Απολαύστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.