- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1 1/2 κούπα αλεύρι ρεβυθιού
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι χονδρό ή περίπου 1 κ.γ. επιτραπέζιο ψιλό αλάτι
- 5 κ.σ. λάδι ελιάς χωρισμένο (3 κ.σ. για το κτύπημα, και 2 κ.σ. για το ταψί)
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο (προαιρετικό)
Παρασκευή:
http://foodwishes.blogspot.gr/2013/11/farinata-why-didnt-you-wish-for-this.html
- Σε μια μπασίνα ανακατέψτε το αλεύρι ρεβυθιού μαζί με το νερό μέρι να δημιουργηθεί ένας ελαφρύς χυλός.
- Καλύψτε το με ένα πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
- Αφαιρέστε τον αφρό που έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια.
- Ανακατέψτε μέσα 3 κ.σ. λάδι, το δενδρολίβανο και το αλάτι.
- Κάψτε το τηγάνι στη φωτιά ενώ ταυτόχρονα προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου.
- Μόλις κάψει το τηγάνι πάρα πολύ καλά και καπνίζει ελαφρά ρίξτε μέσα τον χυλό.
- Προσεκτικά τοποθετήστε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία για 25-30 λεπτά.
- Πασπαλίστε με φρεσκοκομμένο πιπέρι, κόψτε το σε 8 κομμάτια σαν πίτσα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.