Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Φαρινάτα (Τηγανήτα ρεβυθιού)


Υλικά για 6 μερίδες και τηγάνι χυτοσίδηρου 25 cm. ή ταψάκι:
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι ρεβυθιού
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι χονδρό ή περίπου 1 κ.γ. επιτραπέζιο ψιλό αλάτι
  • 5 κ.σ. λάδι ελιάς χωρισμένο  (3 κ.σ. για το κτύπημα, και 2 κ.σ. για το ταψί)
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο (προαιρετικό)

Παρασκευή:
  1. Σε μια μπασίνα ανακατέψτε το αλεύρι ρεβυθιού μαζί με το νερό μέρι να δημιουργηθεί ένας ελαφρύς χυλός.
  2. Καλύψτε το με ένα πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  3. Αφαιρέστε τον αφρό που έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια.
  4. Ανακατέψτε μέσα 3 κ.σ. λάδι, το δενδρολίβανο και το αλάτι.
  5. Κάψτε το τηγάνι στη φωτιά ενώ ταυτόχρονα προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου.
  6. Μόλις κάψει το τηγάνι πάρα πολύ καλά και καπνίζει ελαφρά ρίξτε μέσα τον χυλό.
  7. Προσεκτικά τοποθετήστε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία για 25-30 λεπτά.
  8. Πασπαλίστε με φρεσκοκομμένο πιπέρι, κόψτε το σε 8 κομμάτια σαν πίτσα και σερβίρετε.

http://foodwishes.blogspot.gr/2013/11/farinata-why-didnt-you-wish-for-this.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.