ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη
ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση
• 5 πατάτες μεσαίου μεγέθους
• 3 φρέσκα κρεμμύδια
• μαϊντανό
• ελαιόλαδο
• αλάτι & πιπέρι
• 3 φρέσκα κρεμμύδια
• μαϊντανό
• ελαιόλαδο
• αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Α. Φτιάχνουμε τη ζύμη μας, όπως ακριβώς τη ζύμη για ψωμί. Το μόνο που προσέχουμε ... να είναι χαλαρή ώστε τα πιροσκί μας να γίνουν αφράτα και μαλακά.
Α. Φτιάχνουμε τη ζύμη μας, όπως ακριβώς τη ζύμη για ψωμί. Το μόνο που προσέχουμε ... να είναι χαλαρή ώστε τα πιροσκί μας να γίνουν αφράτα και μαλακά.
Β. Στο χρόνο που μεσολαβεί μέχρι το ζυμάρι να φουσκώσει, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Γ. Σε ένα τηγάνι μόλις ζεστάνουμε το λάδι τσιγαρίζουμε τα υλικά της γέμισής μας. Το φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με τη βραστή πατάτα και το μαϊντανό.
Αλατάκι, πιπεράκι, ρίγανη για γεύση...
Δ. Παίρνουμε λίγο από το ζυμάρι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας. Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης μας, μια κουταλιά από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και τυλίγουμε καλά, για να μη χυθεί κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
Αν δε μας έχει φτάσει η γέμιση-πατάτα για όλο το ζυμάρι ...
κάνουμε και μερικά με γέμιση αμυγδαλοτυρί.
Για τους λάτρεις του τυριού ... κάντε τα όλα τυρένια!
Διαχειριστείτε όπως επιθυμείτε τη γέμιση!
Ετοιμάζουμε αρκετά τέτοια ζυμαράκια πριν αρχίσουμε το τηγάνισμά τους.
Ε. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει το λάδι τοποθετούμε τα γεμισμένα πιτάκια στο καυτό λάδι.
ΣΤ. Τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Λες να φας μόνο ένα και στο τέλος έχεις τσακίσει τα μισά! ! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.