ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 1 κούπα πουρέ κολοκύθας
- 1/4 κούπα γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
- 1/2 κούπα σιρόπι αγαύης
- 2 κ.σ. σιρόπι απο χουρμάδες ή άλλο γλυκαντικό σιρόπι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. κόλιανδρο
- 1 πρέζα αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
- Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
- Σιγοβράστε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει.
- Εν τω μεταξύ, αποστειρώστε ένα βάζο με βραστό νερό και σαπούνι, ξεπλύνετε με άφθονο καυτό νερό και στεγνώστε σε ένα φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά και τα τελευταία 5 λεπτά τοποθετήστε και το καπάκι στο φούρνο.
- Όταν το βούτυρο έχει πήξει αρκετά βάλτε το στο βάζο και βιδώστε το καπάκι αμέσως. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον μία ημέρα πριν από τη χρήση.
- Απλώστε το σε ψωμί για τοστ, επάνω απο μούσλι ή νιφάδες βρώμης, φάτε το κατευθείαν απο το βάζο, ή χρησιμοποιήστε το σε άλλες συνταγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.