Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Βούτυρο κολοκύθας (Pumpkin Butter)

Vegan Βούτυρο κολοκύθας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  • 1 κούπα πουρέ κολοκύθας
  • 1/4 κούπα γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 1/2 κούπα σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.σ. σιρόπι απο χουρμάδες ή άλλο γλυκαντικό σιρόπι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/4 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 πρέζα αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  2. Σιγοβράστε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει.
  3. Εν τω μεταξύ, αποστειρώστε ένα βάζο με βραστό νερό και σαπούνι, ξεπλύνετε με άφθονο καυτό νερό και στεγνώστε σε ένα φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά και τα τελευταία 5 λεπτά τοποθετήστε και το καπάκι στο φούρνο.
  4. Όταν το βούτυρο έχει πήξει αρκετά βάλτε το στο βάζο και βιδώστε το καπάκι αμέσως. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον μία ημέρα πριν από τη χρήση.
  5. Απλώστε το σε ψωμί για τοστ, επάνω απο μούσλι ή νιφάδες βρώμης, φάτε το κατευθείαν απο το βάζο, ή χρησιμοποιήστε το σε άλλες συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.