Πιλάφι αβοκάντου (green rice)
Υλικά για 6 άτομα:
- 1 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
- 2 μέτρια ώριμα αβοκάντο
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 5 φύλλα βασιλικού
- 2 κ.σ. νερό
- 1 λεμόνι (χυμός)
- Αλάτι
- Άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν 3 κούπες νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και το ρύζι και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλο το νερό.
- Σβήνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε 10 λεπτά.
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, πετάμε το κουκούτσι και με κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα τους.
- Την βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι και τις 2 κ.σ. νερό και το χτυπάμε να γίνει αλοιφή.
- Αδειάζουμε το μείγμα του αβοκάντο στην κατσαρόλα με το ρύζ και ανακατεύουμε καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.