Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Πιλάφι αβοκάντου (green rice)

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 2 μέτρια ώριμα αβοκάντο
  • 1/4 κούπας  ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • Άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν 3 κούπες νερό. 
  2. Προσθέτουμε αλάτι και το ρύζι και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλο το νερό. 
  3. Σβήνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε 10 λεπτά.
  4. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, πετάμε το κουκούτσι και με κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα τους. 
  5. Την βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι και τις 2 κ.σ. νερό και το χτυπάμε να γίνει αλοιφή.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα του αβοκάντο στην κατσαρόλα με το ρύζ και ανακατεύουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.